Organisatie Werken bij Yulius Onderwijs

Werken bij Yulius Onderwijs

Yulius Onderwijs

Naar school gaan is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je psychische problemen hebt. Bij Yulius snappen we dat. Wij steunen leerlingen zodat ze (weer) met plezier naar school kunnen gaan. En wij zetten alles op alles om ze in een veilige omgeving te helpen leren. Dat kan met vallen en opstaan. Naast onderwijs biedt Yulius psychiatrische behandeling aan kinderen, jongeren en volwassenen. Yulius Onderwijs heeft veertien scholen: drie scholen voor speciaal onderwijs (so) en elf scholen voor voortgezet speciaal onderwijs (vso).

Onze doelgroep

Wij bieden onderwijs aan leerlingen die door (het vermoeden van) een psychische stoornis behoefte hebben aan extra ondersteuning bij het leren. We doen dat op veertien scholen in de regio Rijnmond en Zuid-Holland Zuid: drie scholen voor gespecialiseerd onderwijs (primair onderwijs) en elf scholen voor voortgezet gespecialiseerd onderwijs. Op een aantal scholen verzorgen we onderwijs voor leerlingen die in behandeling zijn bij Yulius ggz of een andere zorginstelling. Hierdoor kunnen kinderen en jongeren tijdens hun (klinische) behandeling toch onderwijs blijven volgen.

Yulius staat voor

Wij bieden meer dan alleen goed onderwijs. Wij ondersteunen leerlingen in wie ze zijn, wat ze willen bereiken en wat ze willen leren. Als het kan op de eigen school, als het beter is om naar één van onze scholen te komen, dan bij ons.

 

Wij denken in mogelijkheden en talenten. En willen dat elke leerling zich vertrouwd genoeg voelt om tot ontwikkeling te kunnen komen. Wij ondersteunen leerlingen bij de oriëntatie op hun toekomst en bij de keuzes die ze moeten gaan maken.

 

Ons uiteindelijke doel is om leerlingen een duurzaam perspectief te bieden. Dit kan terugkeer in het reguliere onderwijs zijn, doorstroming naar een andere vorm van (voortgezet) speciaal onderwijs of begeleiding naar werk via onze arbeidsgerichte leerweg.

OnderwijsCV maken

CV maken

Stel een vraag
Stel een vraag
Terug

    Terug

    Wij verstrekken geen inhoudelijke informatie over vacatures of sollicitatieprocedures. Voor alle vragen omtrent deze twee onderwerpen verzoeken wij u vriendelijk de desbetreffende organisatie te berichten.

    Wij nemen vragen over bovenstaande onderwerpen niet in behandeling en zullen hierop geen reactie geven.

    Bekijk veelgestelde vragen