Chr. Mavo De Saad

Deel deze organisatie:

Over de organisatie

Onze school bestaat al bijna 100 jaar. In 1919 wordt de vereniging voor Christelijk MULO in de gemeente Dantumadiel opgericht en op 1 augustus 1921 wordt de (M)ULO-school geopend. De school bevindt zich dan aan de Hoofdweg van Murmerwoude (tegenwoordig de Haadwei in Damwâld).

In 1963 wordt de mammoetwet aangenomen. Ambachtsschool, ULO en HBS verdwijnen en daarvoor in de plaats komen het lbo (lager beroeps onderwijs), de mavo (middelbaar algemeen voortgezet onderwijs), de havo en het vwo (voorbereidend wetenschappelijk onderwijs). De (M)ULO (inmiddels gevestigd op de huidige locatie) gaat verder onder de naam mavo.

De locatie waar de huidige school is gevestigd is in de loop van de jaren meerdere keren verbouwd en vernieuwd. In 1985 wordt de school zelfs helemaal afgebroken en op dezelfde plaats wordt het huidige moderne schoolgebouw neergezet. Dit nieuwe schoolgebouw wordt in 1986 feestelijk geopend. Bij die gelegenheid wordt de nieuwe naam van de school onthuld: Christelijke Mavo De Saad. Het woord ‘saad’ komt uit het Fries en betekent bron of wel.

Vacatures van deze organisatie

priscilla-du-preez-XkKCui44iM0-unsplash
Ontvang vacatures die aansluiten op jouw profiel
  • 65.000 docenten gingen je voor
  • Wees als eerste bij nieuwe vacatures
Ontvang vacatures in je mail