Dalton Lyceum Barendrecht

Deel deze organisatie:

Over de organisatie

Het daltononderwijs is een bewuste keuze van de school. Hierbij staat de leerling echt centraal. Dit betekent dat je de ruimte en mogelijkheden krijgt om nieuwe dingen te leren op een manier die bij jou past. Wat vind je leuk en waar ben je goed in?
Zoals op iedere andere school krijg je klassikale lessen op het Dalton Lyceum Barendrecht. Maar we hebben ook zogenaamde daltonuren die je zelf mag plannen. Want we vinden het vooral belangrijk dat iedere leerling keuzes kan maken en de ruimte krijgt om zelf aan de slag te gaan. Soms doe je dit alleen, maar vaak werk je samen met andere leerlingen in een groepje en help je elkaar.
Om dit in praktijk te brengen, werken we op onze school vanuit de kenmerken van daltononderwijs:
Samenwerken Door samen te werken met andere leerlingen en de docenten kun je met en van elkaar leren. Ook leer je in een groep rekening te houden met anderen en hoe je elkaar kunt helpen. Vrijheid en Verantwoordelijkheid Op school heb je te maken met huiswerk, taken, werkafspraken en schoolregels. Binnen deze grenzen krijg je de vrijheid om te ontdekken en uit te proberen wat voor jou de beste manier is om nieuwe dingen te leren. Zo leer je geleidelijk zelf keuzes te maken en verantwoordelijk te zijn voor je eigen werk.
Effectiviteit Door actief aan de slag te gaan, plannen te maken en samen te werken met anderen leer je op welke manier je het best je doelen kunt bereiken. Waar ben je mee bezig, hoe doe je dat en wat levert het je op? Je ontdekt wat je nog kunt verbeteren om meer winst te halen uit je werk.
Zelfstandigheid Je leert zelf actief aan de slag te gaan met de leerstof en de taken. Hierbij hoort het inplannen en het uitvoeren van het schoolwerk. Je leert oplossingen te zoeken en zelfstandig keuzes te maken die bij jou passen en een goed resultaat opleveren.
Reflectie Het kan lastig zijn om vooraf goed in te schatten wat er allemaal bij komt kijken om je taken goed uit te voeren. Daarom is het belangrijk om hier over na te denken, ervaring op te doen en er met andere leerlingen en de docenten over te praten.

Vacatures van deze organisatie

priscilla-du-preez-XkKCui44iM0-unsplash
Ontvang vacatures die aansluiten op jouw profiel
  • 65.000 docenten gingen je voor
  • Wees als eerste bij nieuwe vacatures
Ontvang vacatures in je mail