De Bongerd

Deel deze organisatie:

Over de organisatie

De naam Bongerd betekent boomgaard en is een verwijzing naar Parkwijk en de straatnaam waarin de school is gelegen. De Strengerd is een "streng" van De Bongerd en in klank een eenheid met De Bongerd. De namen van de groepen zijn tevens vanuit de wijk-en straatnaam ontstaan. De Bongerd en De Strengerd vormen één onderwijseenheid met twee locaties die op hetzelfde terrein gehuisvest zijn.
Sinds het bestaan van beide locaties hebben we ons steeds meer ontwikkeld naar één school vanuit de eenheid die we als school zijn én uitdragen naar onze leerlingen, ouders en andere belanghebbenden. Bij deze verbintenis hoort dan ook één schoolnaam; De Bongerd met locatie 10 en locatie 8 die corresponderen met het huisnummer.
De Bongerd valt onder het bestuur van Stichting Almere Speciaal. Almere Speciaal bestaat uit vier locaties die onderwijs bieden binnen het intensieve arrangement van Almere.
Almere Speciaal valt onder de coöperatie Passend Onderwijs Almere. Passend Onderwijs Almere is een samenwerkingsverband van alle basisscholen, alle voortgezet onderwijsscholen en alle speciale scholen in Almere. Het doel van Passend Onderwijs Almere is eenvoudig, maar tevens veel omvattend: "Alle Almeerse leerlingen succesvol in Almere naar school."

Vacatures van deze organisatie

priscilla-du-preez-XkKCui44iM0-unsplash
Ontvang vacatures die aansluiten op jouw profiel
  • 65.000 docenten gingen je voor
  • Wees als eerste bij nieuwe vacatures
Ontvang vacatures in je mail