Edith Stein College

Deel deze organisatie:

Over de organisatie

Een school waarin niet zwart-wit wordt gedacht en die een kleurrijke opleiding biedt: dat is in een notendop het Edith Stein College.
Veelkleurigheid is merkbaar voor individuele leerlingen. Sterker nog: onze leerling-populatie is veelkleurig. Daarom bieden wij leerlingen een palet aan mogelijkheden om zich te ontwikkelen. We verwachten dat iedereen daarbij zijn best doet, leerling en docent. Dat betekent niet dat we rechtlijnig zijn, maar dat we tegemoetkomen aan de mogelijkheden en kansen van alle leerlingen. Dat we bij iedereen 'eruit' willen halen wat 'erin' zit. We hebben ruime begeleidingsmogelijkheden voor leerlingen die een extra duwtje in de goede richting kunnen gebruiken, zoals extra aandacht voor de Nederlandse taal.
We zeiden het al: we zijn een veelkleurige school. We verzorgen onderwijs aan 12- tot 18-jarigen, aan doorzetters en twijfelaars, aan leerlingen die graag leren, maar ook aan leerlingen die leren niet makkelijk vinden. Wij willen al die leerlingen in staat stellen zich zo volledig mogelijk te ontwikkelen. Via de einddoelen van de basisvorming bereiken zij het (voorlopige) eindpunt: een vwo-, havo- of mavo diploma. Respect voor elkaar in de dagelijkse onderwijspraktijk vinden we daarbij erg belangrijk. Onder respect verstaan wij elkaar accepteren, ongeacht uiterlijk, kleding, persoonlijkheid, leerresultaten, achtergrond en cultuur. De ene is niet beter of slechter dan de ander, wel zijn we allemaal anders. Dat willen we in de omgang met elkaar op school voorstaan.
Onze school gaat er nadrukkelijk vanuit dat alle betrokkenen bij de school (leerlingen en personeelsleden, maar ook ouders en bestuur) het multiculturele karakter van onze samenleving en onze school respecteren. Voor iedere leerling. In hun schooltijd ontwikkelen leerlingen zich. Veel van die veranderingen worden beïnvloed door het onderwijs. Het Edith Stein is zich daarvan bewust en wil de ontwikkeling van de jongeren op haar school een positieve draai geven.

Vacatures van deze organisatie

priscilla-du-preez-XkKCui44iM0-unsplash
Ontvang vacatures die aansluiten op jouw profiel
  • 65.000 docenten gingen je voor
  • Wees als eerste bij nieuwe vacatures
Ontvang vacatures in je mail