Gemeente Tilburg

Deel deze organisatie:

Over de organisatie

Werken bij de gemeente Tilburg Aantrekkelijke stad De stad Tilburg en de dorpen Udenhout en Berkel-Enschot liggen in het Hart van Brabant, waar het leven goed is en mensen zich snel thuis voelen. Tilburg is met 217.000 inwoners een stad van formaat. Ondernemend, actief, innovatief. Hard werken gaat hier hand in hand met gezelligheid. Cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken bij de vele evenementen, musea en gevarieerde optredens. Door de vele ontwikkelingen in de Binnenstad, Spoorzone en Piushaven wordt het stadshart steeds aantrekkelijker. De prachtige groene omgeving met veel bos nodigt uit om heerlijk te ontspannen. Er zijn prima onderwijsinstellingen op alle niveaus en er is een breed aanbod op het vlak van sport, horeca, zorg en welzijn.
Professionele netwerkorganisatie Gemeente Tilburg: 1900 professionals en een jaarbegroting van 985 miljoen euro. Een flinke organisatie dus, met een uitgebreid takenpakket en alle uitdagingen die horen bij een grote gemeente. Een organisatie ook, die in beweging is en steeds meer aansluit bij initiatieven, ideeën en energie in de samenleving. Met een duidelijk doel: samen met inwoners en bedrijven zorgen dat mensen in Tilburg gezond en gelukkig kunnen zijn, nu en in de toekomst. Verbindend, daadkrachtig en vernieuwend, dat is typisch Tilburgs.
Sportbedrijf Tilburg stimuleert zoveel mogelijk inwoners van Tilburg om sportief en recreatief in beweging te komen en te blijven. Het Sportbedrijf wil zorgen voor kwalitatief goede sportvoorzieningen en voldoende diversiteit en daarnaast steekt het energie in het stimuleren van sportdeelname in de stad voor alle doelgroepen. Het Sportbedrijf is koploper in sport, bewegen en recreatie en beheert en exploiteert de meeste sportaccommodaties in Tilburg.
De gemeente Tilburg doet het goed op het gebied van sport. In 2016 is de stad uitgeroepen tot 'European City of Sports'. Tilburg werd eerder, in 2014, al Sportgemeente van het jaar. De jury roemde het 'mooie aanbod van sportvoorzieningen en de goede sportdeelname'. Ruim 300 medewerkers bij de afdeling Sportbedrijf van de gemeente Tilburg werken hier hard aan, iedere dag. Het Sportbedrijf is onderverdeeld in twee inhoudelijke teams - 'Sportstimulering' en 'Ondersteuning en Ontwikkeling' - en drie teams die verantwoordelijk zijn voor de gemeentelijke sportcomplexen in de stad. Er wordt door alle medewerkers elke dag, soms zeven dagen in de week en ook 's avonds, hard gewerkt om een optimale service te verlenen. Hierbij kan een nodige dosis passie voor sport én voor Tilburg niet ontbreken.
Team Sportstimulering Zoveel mogelijk mensen aan het sporten en bewegen krijgen en een gezonde levensstijl stimuleren. Dat is de centrale taak van het team Sportstimulering. Er werken ca. 85medewerkers bij Sportstimulering, verdeeld over vier teams. Team Buurtsport stimuleert met allerlei initiatieven jongeren in hun eigen buurten en wijken om hun vrije tijd te vullen met sport en spel. Team Beweegteam onderwijs verzorgt gymlessen en het naschoolse sportaanbod voor 41 basisscholen. Team Verenigingen en sportprojecten ondersteunt de sportverenigingen en organiseert samen met hen sporttoernooien en bijeenkomsten in Tilburg. Ook zorgt dit team bovendien dat zij die dat nodig hebben aangepast kunnen sporten. Tenslotte valt de marketing voor het hele Sportbedrijf onder dit team.

Vacatures van deze organisatie

priscilla-du-preez-XkKCui44iM0-unsplash
Ontvang vacatures die aansluiten op jouw profiel
  • 65.000 docenten gingen je voor
  • Wees als eerste bij nieuwe vacatures
Ontvang vacatures in je mail