Het Praktijkcollege Charlois

Deel deze organisatie:

Over de organisatie

Talent in Praktijk. Op onze school zitten 195 leerlingen, een kleine school dus. In een klas zitten maximaal 16 leerlingen. Samen met de leerling en ouders gaan wij op zoek naar de bijzondere talenten van een leerling. Daarbij kijken we altijd naar waar de leerling goed in is. Het onderwijsprogramma is praktijkgericht. Naast de theorielessen worden er veel praktijklessen gegeven. Om goed te kunnen oefenen in de echte praktijk wordt er veel stage gelopen. Het doel voor alle leerlingen is om uiteindelijk de school te verlaten met een baan. Hier zijn wij dan ook erg trots op.
Individuele lesprogramma's Door het aanbieden van individuele onderwijsprogramma’s op school en op stage, kunnen leerlingen bij ons op school optimaal presteren. Soms heeft een leerling individuele begeleiding nodig. Daar is op school veel tijd en aandacht voor.
Mentor Een klas heeft minimaal twee jaar dezelfde mentor zodat de leerling en de mentor elkaar goed kunnen leren kennen. Om leerlingen op school goed te kunnen begeleiden is het contact met de ouders erg belangrijk. Er wordt dan ook regelmatig door de school contact opgenomen met ouders. Niet alleen als er problemen zijn, maar ook als het goed gaat.
Er is een aaneengesloten lesrooster. Leerlingen hebben dus geen tussenuren.
Veiligheid Wij hechten er veel waarde aan dat er een veilig klimaat heerst op school en dat leerlingen en personeel op een prettige en respectvolle manier met elkaar omgaan. Daar letten we samen goed op. Er wordt op school een anti-pest programma gebruikt.

Vacatures van deze organisatie

priscilla-du-preez-XkKCui44iM0-unsplash
Ontvang vacatures die aansluiten op jouw profiel
  • 65.000 docenten gingen je voor
  • Wees als eerste bij nieuwe vacatures
Ontvang vacatures in je mail