Maxima College

Deel deze organisatie:

Over de organisatie

Het Máximacollege is een kleinschalige school voor voortgezet onderwijs in Ridderkerk. Wij richten ons op twee groepen jongeren. Het praktijkonderwijs coacht jongeren die makkelijker in de praktijk dan uit boeken leren.
Doel van het praktijkonderwijs is leerlingen in vier jaar tijd te coachen om thuis, op het werk en in de vrije tijd zelfstandig te functioneren en hun welzijn te vergroten. Daarbij gaan we uit van de mogelijkheden, talenten en capaciteiten van de jongeren. Kansen ontdekken en ontwikkelen we. We bieden leerlingen brede ontwikkelingsmogelijkheden om hun capaciteiten actief en zelfstandig te gebruiken.
Het vmbo+ begeleidt vmbo-scholieren die tussentijds uitvallen. Voor deze leerlingen is het Máximacollege een hernieuwde start. Het is een kans om de oorzaak van uitvallen aan te pakken. Vaak is dit een gedragsprobleem. De vmbo-plusleerling doorloopt een programma van maximaal 16 weken. Zo werken we gericht toe naar terugkeer naar de school waar de leerling van afkomstig is: de stamschool. Onze school is opgericht om we het belangrijk vinden in Ridderkerk onderwijs aan te bieden dat aansluit op de behoefte van leerlingen die moeite hebben met leren op school.
Het Máximacollege is ontstaan uit de christelijke scholengemeenschap Farel en de openbare scholengemeenschap Gemini.

Vacatures van deze organisatie

priscilla-du-preez-XkKCui44iM0-unsplash
Ontvang vacatures die aansluiten op jouw profiel
  • 65.000 docenten gingen je voor
  • Wees als eerste bij nieuwe vacatures
Ontvang vacatures in je mail