Open Scholengemeenschap Bijlmer

Deel deze organisatie:

Over de organisatie

De Open Schoolgemeenschap Bijlmer is een bijzondere school voor vwo, havo en vmbo, waar leerlingen al veertig jaar leren van elkaars talenten.
Wij geloven dat wie je wordt op weg naar je eindexamen, net zo belangrijk is als het diploma dat je aan het einde van de rit behaalt.
Een school is er niet alleen om kennis bij te brengen. Emotionele, creatieve en praktische talenten verdienen net zo veel aandacht. Wij laten leerlingen door een breed lesaanbod en eigen lesmethoden, werken en leren met wat wij noemen: ‘hoofd, hart en handen’.
Het gaat op de OSB bovendien om samen leren. In onze onderbouwklassen, waarin kinderen met alle verschillende niveaus bij elkaar zitten, laten wij kinderen intensief met elkaar samenwerken. Zo profiteren ze van elkaars talenten. Niet voor niets is een van de kernwoorden op de OSB ontmoeting. Wij onderkennen de verscheidenheid van de samenleving en halen daar met onze werkwijze voordeel uit.
Tel daar de kleinschalige schoolopbouw en de betrokkenheid van onze docenten bij, en we kunnen met trots zeggen dat op de OSB elke leerling gezien en gekend wordt. We leiden zelfbewuste, sociale jonge mensen op, die respect hebben voor andermans sterke punten en begrip opbrengen voor andermans zwakten.
Eindexamenleerlingen schreven eens bij wijze van afscheid een gedicht van Kavafis op het bord: ‘Als je de tocht aanvaardt naar Ithaka /wens dat de weg dan lang mag zijn/ vol avonturen, vol ervaringen’.
Zij sloegen de spijker op hun kop. Op de OSB is een diploma niet het enige doel, het gaat ook om de avonturen op de weg daar naartoe. Oud-leerling Lydia de Groot: ‘Ik ben heel blij dat ik naar de OSB ben gegaan. Ik wil niet weten wie ik was geworden als ik een andere school had gekozen’.

Vacatures van deze organisatie

priscilla-du-preez-XkKCui44iM0-unsplash
Ontvang vacatures die aansluiten op jouw profiel
  • 65.000 docenten gingen je voor
  • Wees als eerste bij nieuwe vacatures
Ontvang vacatures in je mail