Praktijkcollege Het Metrum

Deel deze organisatie:

Over de organisatie

Praktijkcollege Het Metrum in Leiden is een speciale school, waar leren door doen centraal staat. Het Metrum leidt toe naar arbeid, dagbesteding en een enkele keer naar vervolgonderwijs.
We bereiden leerlingen voor op een zo hoog mogelijk uitstroomniveau, dat past bij het talent, de motivatie en mogelijkheden van de leerling. We bieden verschillende praktijkvormen aan binnen en buiten de school om ervaring op te doen. Maximaal zelfstandig zijn is het doel.
Het onderwijs op Praktijkcollege Het Metrum is in principe eindonderwijs. Wij leiden op tot arbeid. Wij bereiden onze leerlingen voor op de reguliere arbeidsmarkt of voor een arbeidsplek of dagbesteding in een beschutte werkomgeving. In een enkel geval kan een leerling doorstromen naar vervolgonderwijs. Optimale ontwikkeling van de leerling is uitgangspunt.
Leerlingen op Praktijkcollege Het Metrum worden ingedeeld in een leerroute. Iedere leerroute heeft zijn eigen uitstroomniveau waarbij we rekening houden met de individuele capaciteiten per leerling. De leerroute zegt iets over de didactische en cognitieve mogelijkheden van een leerling, over de sociale vaardigheid en over de zelfredzaamheid.

Vacatures van deze organisatie

priscilla-du-preez-XkKCui44iM0-unsplash
Ontvang vacatures die aansluiten op jouw profiel
  • 65.000 docenten gingen je voor
  • Wees als eerste bij nieuwe vacatures
Ontvang vacatures in je mail