Praktijkonderwijs Zutphen

Deel deze organisatie:

Over de organisatie

o Wij bieden onderwijs aan moeilijk lerende jongeren met een Pro-beschikking. o Zonder ons type onderwijs valt de doelgroep in een vacuüm; op dit moment bestaat er geen schooltype dat gelijk is aan het Praktijkonderwijs. o Wij scholen en vormen jongeren in de domeinen werken, wonen, vrije tijdsbesteding en burgerschap. o Jongeren worden binnen de vier domeinen begeleid in het proces van kiezen en het accepteren van de consequenties die uit die keuzes voortvloeien. o Een jongere telt mee, wordt gezien. o Wij zijn met ons goed geoutilleerde gebouw in staat om specifieke cursussen en opleidingen aan te bieden in de richtingen Bouw/Groen/Horeca/Verzorging/Techniek/Detail en Magazijn.
Onze ambities zijn o Elke jongere vindt een plek die bij hem past. Wij garanderen voor iedere jongere toekomst en perspectief, of het nu arbeid of vervolgonderwijs is o De jongere doet er toe, óók als hij de school verlaat o Niemand hoeft/ komt bij ons of na ons thuis te zitten. Wij kennen een sluitende aanpak naar wonen, werken en/of verdere scholing, vrije tijd en burgerschap
Standpunt naar de toekomst (Visie) Praktijkonderwijs Zutphen werkt samen met partners, doelgericht en systematisch, aan het individuele leertraject van de leerling. Dit leertraject sluit aan bij het ontwikkelingsniveau van de leerling en is gericht op het zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij.
Onze Missie Na het doorlopen van het Praktijkonderwijs Zutphen kunnen jongeren zo zelfstandig en volwaardig mogelijk maatschappelijk participeren. Ze zijn in staat zelfstandig te werken, wonen, hun vrije tijd zinvol te besteden en burger te zijn. Om dit te kunnen moeten jongeren een aantal algemene competenties en specifieke beroepscompetenties ontwikkelen. De beroepscompetenties zijn passend bij het beroep en bij de jongere. Het Praktijkonderwijs Zutphen gaat daarbij uit van de individuele mogelijkheden en talenten van jongeren.

Vacatures van deze organisatie

priscilla-du-preez-XkKCui44iM0-unsplash
Ontvang vacatures die aansluiten op jouw profiel
  • 65.000 docenten gingen je voor
  • Wees als eerste bij nieuwe vacatures
Ontvang vacatures in je mail