Rembrandt College

Deel deze organisatie:

Over de organisatie

Het Rembrandt College is een openbare school voor Voortgezet Onderwijs in Veenendaal.
Het Rembrandt College heeft de afdelingen TL, Havo en Vwo. De meeste lessen worden gegeven in het gebouw aan de Rembrandtlaan. De leerlingen van T3 en T4 volgen op dit moment hun lessen in een tweede locatie “Villa Rembrandt” (in de wijk Petenbos). Beide gebouwen zijn prachtige “Rembrandtgebouwen”.
Het Rembrandt College is een erkende Cultuurprofielschool. De leerling en zijn mogelijkheden staan op het Rembrandt College centraal. Het onderwijsaanbod moet optimaal aansluiten op de individuele mogelijkheden van de leerling. De school wil voor leerlingen een prettige en veilige studie- en leefomgeving zijn. Veel aandacht wordt besteed aan leerlingbegeleiding en waar nodig aan leerlingzorg. Er is de school veel aangelegen om alle activiteiten met de leerlingen te plaatsen binnen de pedagogische doelstellingen van de school: zelfstandig kunnen werken en leren, en het nemen van verantwoordelijkheid voor het eigen (leer)gedrag. In dat kader eist de school stiptheid, het nakomen van afspraken en het zelf zorgdragen voor een ordelijke omgeving.
Het onderwijsaanbod van het Rembrandt College kan hoogwaardig worden genoemd. Het aantal zittenblijvers is gering en het aantal leerlingen dat de eerste keer slaagt voor het eindexamen is groot. Naast het reguliere vakkenaanbod krijgen de leerlingen inde onderbouw de door ons I-uren genoemde cursussen aangeboden. Op basis van de eigen individuele talenten en interessegebieden kiest de leerling elk kwartaal een cursus uit. Het cursusaanbod is gericht op de ontwikkeling van sportieve, culturele en kunstzinnige vaardigheden en van bijbehorende kennis.
Het Rembrandt College is een erkende Cultuurprofielschool. Het aanbod van I-uren en van de zogenaamde kunstcarrousel (muziek, dans en drama en beeldend vormen), de CKV excursies, de educatieve schoolreizen, en de veel geprezen toneel- en musicaluitvoeringen door leerlingen maken de Cultuurprofielschool heel herkenbaar. Daarnaast worden leerlingen die op hoog niveau sporten worden in de gelegenheid gesteld èn hun schoolcarrière èn hun sportloopbaan te combineren. Het Rembrandt College is een Universum Volgschool. De prominente kwaliteit van de Bètavakken komt langs deze weg tot uitdrukking.

Vacatures van deze organisatie

priscilla-du-preez-XkKCui44iM0-unsplash
Ontvang vacatures die aansluiten op jouw profiel
  • 65.000 docenten gingen je voor
  • Wees als eerste bij nieuwe vacatures
Ontvang vacatures in je mail