SOMA College

Deel deze organisatie:

Over de organisatie

Het SOMA College is dé vakschool voor de infra. In twee tot vier jaar leiden we deelnemers op tot vakspecialist in de infra op Mbo-niveau 2, 3 of 4. Als Machinist Grond-, Weg- en/of Waterbouw (GWW), Monteur of Technicus mobiele werktuigen, Vakman GWW, Straatmaker, Uitvoerder Infra of Landmeetkundige.
Dé vakschool voor de infra Met 12 uitsluitend op de infra gerichte vakopleidingen is het SOMA College de grootste infra vakschool van Nederland. In Harderwijk begeleiden circa 80 medewerkers jaarlijks zo’n 900 deelnemers bij de start van hun carrière als vakman in de infra. De SOMA-opleidingen worden goed gewaardeerd. Een vakdiploma van het SOMA College is van grote waarde bij werkgevers in de infrabranche. Onze deelnemers geven onze school gemiddeld het schoolcijfer 7,4. BOL en BBL
Onze infra opleidingen zijn te volgen via de Beroepsopleidende leerweg (BOL) of de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Deelnemers worden intensief begeleid door docenten, die vaak een infra-achtergrond hebben, vakdocenten, studieloopbaanbegeleiders en stagebegeleiders of leermeesters. Handen uit de mouwen
Leren in de praktijk staat bij het SOMA College centraal. Dit betekent praktijklessen met moderne machines op het uitgebreide oefenterrein en op simulatoren. Practicumlessen in de werkplaatsen en beroepspraktijkvorming (in dienst of met stages) bij erkend leerbedrijven in de infra.
Stevige basis Naast praktijk krijgen deelnemers ook theoretische vakken (Nederlands, Engels, Duits en Rekenen en ondernemerschap). Hierdoor ontstaat een verantwoord en stevig fundament waarmee deelnemers bij ieder infrabedrijf aan de slag kunnen. Ook buiten Nederland.
State-of-the-art infra SOMA College is dé vakschool voor en door de bedrijfstak. Samenwerking met toonaangevende infrabedrijven en machinebouwers zijn van groot belang. Onze school zoekt daarom op vele manieren verbinding met bedrijven, zodat het onderwijs en materieel zo goed mogelijk aansluiten bij de ontwikkelingen van de bedrijfstak. Vakmannen en vakvrouwen, allemaal vakmensen Infra is nog steeds een mannenwereld, maar er zijn gelukkig ook meiden die houden van infra, moderne techniek en stoere machines. Allemaal vakmensen. We praten vaak over vakmannen, maar willen vakvrouwen daarmee op geen enkele manier tekort doen.

Vacatures van deze organisatie

priscilla-du-preez-XkKCui44iM0-unsplash
Ontvang vacatures die aansluiten op jouw profiel
  • 65.000 docenten gingen je voor
  • Wees als eerste bij nieuwe vacatures
Ontvang vacatures in je mail