Staring College

Deel deze organisatie:

Over de organisatie

Dichter bij de leerling Het samen werken aan de optimale ontplooiing van de leerling is de kern van onze visie. Die ontplooiing bestaat uit een cognitieve en sociale component. ‘Dichter bij de leerling’ verwijst naar deze twee aspecten.
De mogelijkheden van de leerling ‘Dichter bij de leerling’ betekent dat het Staring College een didactiek nastreeft waarin behoeften en mogelijkheden van leerlingen centraal staan. Het Staring College biedt eigentijds onderwijs waarbij de leerling gestimuleerd, gemotiveerd en uitgedaagd wordt door variatie in leerstof en werkvormen.
De individuele ontwikkeling van de leerling ‘Dichter bij de leerling’ betekent ook dat het Staring College een veilige leer- en leefomgeving biedt door de kleinschalige opzet. Het gevarieerde onderwijsaanbod, de begeleiding van de leerling en de mogelijkheden om aan buitenschoolse activiteiten deel te nemen, dragen bij aan de individuele ontwikkeling van de leerling.
Daarnaast verwijst het motto ‘dichter bij de leerling’ naar de dichter A.C.W. Staring (1767-1840). Deze dichter, naar wie de school is vernoemd, woonde op de Wildenborch (een kasteel en landgoed gelegen tussen Lochem en Vorden). Dit motto geeft uitdrukking aan de wijze waarop de school wil omgaan met leerlingen.

Vacatures van deze organisatie

priscilla-du-preez-XkKCui44iM0-unsplash
Ontvang vacatures die aansluiten op jouw profiel
  • 65.000 docenten gingen je voor
  • Wees als eerste bij nieuwe vacatures
Ontvang vacatures in je mail