Stip VSO

Deel deze organisatie:

Over de organisatie

STIP VSO Utrecht is een samenwerking tussen twee scholen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO ZML), bestemd voor leerlingen van 12 tot en met 20 jaar met een cognitieve beperking in de regio Utrecht. Onze school biedt praktisch onderwijs dat voorbereidt op arbeid in een (beschermde) werkomgeving of dagbestedingcentrum. Daarbij stellen we ons als doel om de leerlingen voor te bereiden op volwaardige participatie in de maatschappij, waarbij we uitgaan van de groeimogelijkheden van leerlingen.
Voor de leerlingen betekent dit: Goed onderwijs waarbij het individuele talent kans krijgt zich optimaal te ontwikkelen. Het leveren van maatwerk in toeleiding naar werk en maatschappij. Daarbij gebruiken we de kansen die de omgeving biedt en leveren we een breed en gericht aanbod. Dat wij toeleiden naar actief en vaardig burgerschap in de maatschappij.
Hierin werken we als partner samen met ouders in de ontwikkeling van de autonomie van de leerling betreffende participatie in de maatschappij.
Voor dagbestedingsorganisaties en toekomstige werkgevers van onze leerlingen zijn wij een professionele partner en leveren wij goede, trouwe toekomstige werknemers af, die zijn opgeleid in afstemming met de inhoud en vaardigheden van de werkplek en functie.
Voor partnerscholen en de Samenwerkingsverbanden in onze regio zijn we bron van expertise die zich dienstverlenend opstelt en in samenwerking wil participeren.

Vacatures van deze organisatie

priscilla-du-preez-XkKCui44iM0-unsplash
Ontvang vacatures die aansluiten op jouw profiel
  • 65.000 docenten gingen je voor
  • Wees als eerste bij nieuwe vacatures
Ontvang vacatures in je mail